Ev ortaminda tatli hamur

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Ev ortaminda tatli hamur ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    cekush
    Yeni Üye


    Ev ortaminda tatli hamur





  2. 2
    angel-girll
    Bayan Üye





    Cevap:
    Şeftalili Bademli Tart

    Malzemeler:
    Hamuru İçin:
    125 Gr. Tereyağ
    2 Adet Yumurta
    1 Çay Bardağı Toz Şeker
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Vanilya Aldığı Kadar Un Üzeri İçin
    2 Adet Şeftali
    1 Çay Bardağı Toz Şeker (Şeftalilerin tadına göre şeker miktarı artırılabilir)
    1 Çay Bardağı Dövülmüş Badem
    1 Çay Kaşığı Zencefil Ve Tarçın 1 Tatlı Kaşığı Nişasta Şeftalilerin Hazırlanması
    Öncelikle şeftalileri kaynar suya daldırın ve 10 saniye bekletip, delikli kepçeyle soğuk su dolu bir kaseye aktarın. Şeftalinin bir kenarındaki çukurdan keserek şeftaliyi ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın ve kabuğunu soyup dilimleyin.

    Hazırlanışı:
    Hamur malzemesi yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayrılarak derin dondurucuda bekletilir. Kalan hamur borcama yayılır. Üzeri için ince dilimlenmiş şeftaliler, şeker, nişasta, zencefil ve tarçın karıştırılır. Hamurun üzerine dizilir, dövülmüş bademler serpilir. Derin dondurucudaki hamur şeftalilerin üzerine rendelenir.
    Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Tart biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.



    Kahvaltı Keki

    Malzemeler:
    1/2 Bardak Amerikan Soya Unu
    1,5 Bardak Buğday Unu
    1 Bardak Şeker
    1/2 Bardak Soya Margarini
    1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
    1/2 Çay Kaşığı Karbonat
    1/4 Çay Kaşığı Tuz
    1/2 Bardak Ayran
    1 Bardak Siyah Kuru Üzüm
    3 Adet Yumurta

    Hazırlanışı:
    Şeker ve soya margarinini krema haline gelene kadar çırpın. İçine yumurtaları tek tek ilave edip tekrar karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri içine atıp iyice harmanlayın. Hamur akıcı ve yumuşak bir hale geldiğinde tepsiye dizdiğiniz küçük kek kağıtlarının içine birer | kaşık hamur akıtın.
    Önceden 190 °C ısıtmış olduğunuz fırına verin. İsteğe göre üstü-| ne pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.



    Şu hamurundan totoro Yapımı. ~

    Totoro sadece çocuklara görünen ayı ile hamsterin karışımı bir orman perisidir.

    Sadece çocuklara görünen bu yaratığın tatlısını belki yapmak istersiniz.. Çok klasik bir tarzı var. Şu hamuru ile yapılmış

    Şu hamurunun tarifi..

    100 gr margarin ve ya tereryağ

    Şu hamurunun tarifi..

    100 gr margarin ve ya tereryağ
    1 su bardağı su, 1 y kaşığı şeker, 1fiske tuz
    1 su bardağı elenmiş un
    3-4 yumurta

    Yağ derince bir tencereye konur, eriyince üzerine su şeker ve tuz eklenir kaynayınca
    unun hepsi birden boşaltılıp tencereye yapışmayan muntazam bir hamur olana kadar 10 dk boyunca karıştırılır.


    Ilıyan hamura yumurtalar teker teker kırılıp güzelce yedirilir sıkma torbasına konulan
    hamur yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılarak pişirilir.


    Bu klasik içiboşalan profiterol hamuru tarifidir içleri krema ile
    doldurup üzeri çikolata ile de harika olur.



    Bunları bulabildim umarım işine yarar. (;








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi