Mineraller hangi besinlerde bulunur

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Mineraller hangi besinlerde bulunur ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    mahmut_ilhan
    Yeni Üye





    Cevap: Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur?
    Vücut için gerekli belli başlı mineralleri, şöyle sıralayabiliriz.

    Kalsiyum, Demir, Bakır, Çinko, İyot, Potasyum, Magnezyum, Selenyum, Sodyum, Fosfor, Kükürt, Manganez, Krom, Flor, Klorid.

    Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur?

    Mineral İçeren Yiyecekler :

    Kalsiyum içeren yiyecekler: Süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, brokoli, lahana, koyu yeşil yapraklı sebzeler, badem, ceviz, fıstık,sardalya.

    Demir içeren besinler : Kırmızı et, balık, yumurta sarısı, soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru üzüm, pekmez.

    Bakır içeren besinler : Karaciğer, balık, kabuklu hayvanlar, yapraklı sebzeler, bezelye, fındık, ceviz, mantar, çavdar.

    Çinko içeren besinler : Yumurta sarısı, baklagiller, kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği, buğday tohumu, tüm tahıllar.

    İyot içeren besinler : Deniz balıkları, sebze (zeminin içerdiği iyot miktarına bağlı), iyotlu yemek tuzu.

    Potasyum içeren besinler : Meyve, sebze, süt ürünleri, muz, kurukayısı, kuru üzüm, portakal, avokado, kabak, incir, sarımsak, hurma, patates.

    Magnezyum içeren yiyecekler : Badem, fıstık, fındık, ceviz, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek ve koyu yeşil sebzeler.

    Selenyum içeren besinler : Deniz ürünleri, tavuk, soğan, sarımsak, brokoli, buğday tohumu.

    Sodyum içeren besinler : Yemeklik tuz, buğulama ve salamura et, salam ve balık ürünleri, ekmek, peynir, maden suyu.

    Fosfor içeren besinler : Balık, et, yumurta, işlenmemiş tahıl ürünleri, fındık, ceviz, maya, peynir.

    Kükürt içeren besinler : Yumurta sarısı, et, süt, balık, peynir, fındık, ceviz, sebze.

    Manganez içeren besinler : Ananas, ceviz, fındık, baklagiller, işlenmemiş tahıl ürünleri, sebze, bira mayası, kakao.

    Krom içeren besinler : Siyah çay, kakao, bal, fındık, ceviz, ilenmemiş tahıllar, peynir, et, mantar.

    Flor içeren besinler : Balık, et, süt ürünleri, çay, kahve, su ve maden suyu, soya fasulyesi.

    Klorid içeren besinler : Yemek tuzu içeren her türlü besin (salam ve balık ürünleri, ekmek, peynir gibi)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi