Bursa sipsi çorbası ve hamur tutma çorbası tarifi

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Bursa sipsi çorbası ve hamur tutma çorbası tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Aytu
    Bayan Üye





    Cevap: Şipsi (Bursa)

    Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

    Malzemeler:
    1 adat tavuk göğsü
    1 litre süt
    4-5 diş sarımsak
    2 litre su
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı

    Yapımı:
    2 litre suda tavuk göğsü haşlanır tavuk göğsü pişmek üzereyken içine tuz atılır. Tavuk göğsünün dağılmaması için dikkat edilmesi gerekmektedir. Bir tencereye yağ ve yağ ve salça konularak kısa bir süre kavrulur, üzerine süzülmüş tavuk suyu eklenir. Başka bir kabın içerisine süt ile un iyice çırpılarak kaynamakta olan suyun içine dökülür üzerine tuz ilave edilir .Sürekli karıştırılarak dibinin tutmaması engellenir. Bu arada tavuk göğsü küçük parçalara bölünerek küp şeklinde doğranır, doğranmış tavuklarda çorbaya eklenerek birkaç dakika da tavuklarla birlikte kaynatılır. Ocaktan almak üzereyken çorbanın üzerine isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber dökülür. Şipsi çorbası özellikle ova köyleri ile Karacabey , Yenişehir ilçelerinde yapılmaktadır.




    HAMUR TUTMA ÇORBASI (BURSA)

    Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

    2 su bardağı un, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı yoğurt, 1 kaşık tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tutam maydanoz. Yapılışı için 1 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı suyla hamur tutulur, hamur bıçak sırtı kalınlığında yufka olarak açılıp üzerine un serpilerek oklavaya sarılıp boydan boya kesilir. Düz bir dikdörtgen haline gelen kat kat hamur iki parmak eninde parçalara ayrılarak erişte inceliğinde kıyılır.
    Kıyılan hamurlar kaynar tuzlu suda haşlanır,yaklaşık beş dakika süreyle haşlanan erişteler ateşten alındıktan sonra bir miktar suyu süzgeçte süzülür üzerine bir bardak soğuk su dökülür.2 su bardağı yoğurt iyice çırpılır çorbanın suyuyla yavaş yavaş çorbanın içine ilave edilir. Başka bir kapta bir kaşık tereyağı eritilerek nane içine katılır ve çorbanın üzerine dökülür. Maydanoz yaprakları çorbanın üzerine ilave edilir. Bu şekilde sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi