Meyvelerle ilgili ilginç bilgiler

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Meyvelerle ilgili ilginç bilgiler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Meyvelerle ilgili ilginç bilgiler





  2. 2
    Gizliyara
    Frmacil.com





    Cevap: meyvelerle ilgili ilginç bilgiler

    Bunun için bir karşılaştırma yapalım. 1 bardak dolusu, Yeşil fasulye içini (AyşeKadın ya da Boncuk Ayşe) ele alalım.

    Konserve sebzeler, en az besleyici olandır diye biliriz. Bir bardak dolusu pişirilmiş konserve fasulye'de 24 gr Kalsiyum, 1,5 gr Lif, 3.4 mg C Vitamini, 13 mg Magnezyum, 259 mg Sodyum, 92 mg Potasyum bulunuyor.

    Bir bardak çiğ fasulye içinde bulunan değerler ise, 40 mg Kalsiyum, 4 gr Lif, 18 mg C Vitamini, 28 mg Magnezyum, 7 mg Sodyum, 230 gr Potasyum.

    Bir bardak pişirilip, dondurulmuş fasulye içinde ise, 49 mg Kalsiyum, 3 gr Fiber, 4 mg C Vitamini, 34 mg Magnezyum, 9 mg Sodyum, 126 mg Potasyum bulunuyor.

    Gördüğünüz üzere, herşeyin tazesi ve çiğ olanı en yüksek besin değerlerine sahip. Konserve sebze ise değerlerini konserve yapma süreci sırasında büyük oranda kaybediyor.

    Sebzeleri çiğ ya da az pişmiş yemeye (maksimum 20 dakika) dikkat edin. Özellikle de büyüme çağındaki bireyler için sebzelerin gerçek değerlerini almanın yolu budur.







+ Yorum Gönder
meyvelerle ilgili ilginç bilgiler
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi