Yağda palamut nasıl pişirilir

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Yağda palamut nasıl pişirilir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Yağda palamut nasıl pişirilir





  2. 2
    Gülcan
    Usta Üye





    Cevap: yağda palamut nasıl pişirilir

    Palamut Kızartması

    1 Adet palamut
    1 çay bardağı un
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yarım tatlı kaşığı karabiber
    Yarım limon suy
    Kızartmak İçin;
    1,5 Su bardağı sıvıyağ

    # Palamutlar temizlenir, yıkanır, 1 parmak eninde dilimlenir.
    # Üzerine limon suyu gezdirilir.
    # Un, karabiber ve tuz karıştırılır, limonlu palamut dilimleri bu karışıma bulanır.
    # Tavaya yağ konur, kızgın hale gelmeden palamut dilimleri atılır, iki yüzü de pembe renkte kızartılır.
    # Arzu edilen garnitür eşliğinde sofraya getirilir.

    Not: Palamutun bir parmak eninde dilimlenmesine "takoz kesim" denir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi