Hatay'ın yöresel yemekleri nelerdir

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Hatay'ın yöresel yemekleri nelerdir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Hatay'ın yöresel yemekleri nelerdir





  2. 2
    Gezgin
    Özel Üye





    Cevap: Hatay Mutfağı

    Kebapların aş ve pilavların sulu yemeklerin önemli bir yer tuttuğu yöre mutfağında yemeklerin lezzetini özel baharatlar acılar ve ekşiler vermektedir. Sofralarda toprağın ve iklimin etkisiyle çiğ sebzeler ve otlar lezzeti doruğa çıkarır. Zeytinyağı yöre mutfağının vazgeçilmezidir. Yöre mutfağının zenginliğinde kasapların ve fırıncıların çok önemli bir yeri vardır. Bir çok yiyeceğin hammaddesi kasaplar tarafından hazırlanır; yakınında bulunan fırına verilir. Oradan evlere gider.Mutfak kelimesi hem yemek hazırlanan pişirilen yeri hem de bir şehir veya ülkenin yemek çeşitleri yönünden sahip olduğu zenginliği ifade etmek için kullanılır. Dünya mutfakları içinde Türk Mutfağı nasıl özel bir yere sahipse Hatay Mutfağı'nın da Türk Mutfağı içinde özel ve önemli bir yeri vardır.

    Oruk: Et bulgur baharat yoğrulup elle oyulduktan sonra içine ceviz veya fıstık ile yağda kavrulmuş kıymanın doldurulup kapatılarak fırında veya yağdakızartılmasıyla yapılan bir çeşit içli köfte

    Künefe : Hatay'ın en meşhur tatlısı olan künefe ise içine taze peynir konulan tel kadayıftır. Künefe Hatay'ın simgesi olup ülkenin çeşitli yerlerinde bile büyük kentler ve turistik yörelerde Hatay Künefesi olarak üretilip satılmaktadı.

    Katıklı Ekmek ( Ispanaklı Ekmek ) : Ispanak çökelek ve diğer malzemeler eşliğinde hazırlanan katık çarşı fırınlarında hamur içerisine konulması ile yapılır. Özellikle Antakya fırınlarında yapılabilen bu ekmek oldukça ince ve lezzetli olur

    Kaytaz Böreği: Hamurdan yapılan bir çeşit kıymalı börek

    Tepsi Kebabı: Köfteye benzer. Hazırlanan kıymayı tepsi içine yayıp fırında pişirilen bir çeşit kebaptır. Mumlu kağıt üzerine yapılan ve fırında pişirilenine halk arasında "kağıda kebap"denilmektedir

    Ekşi aşı : Su ile domates suyunun çeşitli baharatlar eşliğinde kaynatılarak içine küçük içli köfteler konulması ile yapılan sulu yemek. İçli köfteler küçük olup içleri et yerine yağ ve çeşitli baharatla doldurulmuştur

    Yoğurt aşı : Su ile tuzlu yoğurdun suyun içinde kaynatılarak içine küçük içli köfteler atılması ile yapılan sulu yemek. İçli köfteler küçük olup içine et yerine yağ ve baharat konularak yapılır.







  3. 3
    Ziyaretçi
    Tesekurler cok yardimci oldu







+ Yorum Gönder
hatay yemekleri nelerdir,  HATAY in yoresel yemekleri ile ilgili kompozisyon
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi