Besinlerin hazırlanma şekli ve saklama koşulları nelerdir

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Besinlerin hazırlanma şekli ve saklama koşulları nelerdir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    İlk Yolcu
    Bayan Üye





    Cevap: besinleri hazırlama şekli ve saklama koşulları

    •Yiyeceklerin katkısız ve taze olmasına mevsiminde olan sebze ve meyvelerin tüketilmesine dikkat edilmelidir. Çürüksüz, sağlam olanlar tercih edilmelidir. Mümkünse organik ya da hormonsuz, ilaçsız yetiştirildiğinden emin olduğumuz meyve, sebzeler alınmalıdır.
    •Toksoplazmadan korunmak için sebze ve meyveleri sirkeli suda beklettikten sonra çok iyi yıkayın.
    •Ürünlerin son kullanma tarihlerine bakılmalı, saklama koşullarına uygunluğu kontrol edilmelidir.
    •Meyve ve sebzeler doğrandıktan ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirlerse besin değerleri azalır.
    •Haşladığınız sebzelerin sularına vitamin ve mineraller geçer. Bunları dökmeyerek için ya da çorba yaparak değerlendirin. Kuru baklagilleri yıkadıktan sonra haşlayın ve sularını dökmeyin.
    •Dondurulmuş besinler çözündükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.
    •Pişirme sürelerini kısa tutun, mümkünse düdüklü tencerede pişirin.
    •Mayalanarak hazırlanan yiyeceklerin besin değeri yüksektir. Tarhana yoğurt ve un karışımından mayalandırılarak yapıldığından besleyici değeri yüksektir. Ekmek, poğaça yapmak için hamurun mayalandırılması da besleyici değerini artırır, kimyasal kabartıcılar ise azaltır.
    •Yoğurdun kendi suyu çok faydalıdır, dökülmemelidir.
    •Çiğ yumurta içeren yiyeceklerden uzak durun. Bunlarda salmonella bakterisi bulunabilir. Yumurtayı sarısı yeşile dönecek kadar haşlamak da besin değerini azaltır.
    •Yağlar yakılmadan kullanılmalı, çok kavrulmuş yiyeceklerden kaçınmalıdır.







  3. 3
    Ziyaretçi
    Beni büyük bir dertten kurtardınız elleriniz dert görmesin







+ Yorum Gönder
besinlerin hazırlanma şekli ve saklama koşulları,  besinleri hazırlama şekli ve saklama koşulları,  besinlerin hazırlama şekli ve saklama koşulları,  yiyeceklerin hazırlanması ve saklanması ile ilgili uygulamalar
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi