Vişne Suyu Evde Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Vişne Suyu Evde Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    Mahmut
    Özel Üye





    Cevap: Malzemeler

    2 kg.vişne
    Üzerine çıkacak kadar su
    6-7 su bardağı şeker
    1 tatlı kaşığı limon tuzu

    Vişne suyunun yapımı

    -Vişneleri yıkayıp ayıklayın,tencereye alın
    -Üzerine çıkacak kadar su koyun.
    -Ocağın altını yakıp, kaynamaya bırakın
    -Vişneler çatlayıncaya kadar kaynatıp,altını kapatın.
    -En az bir saat bekletip vişnenin rengini iyice suya vermesini sağlayın.
    -Bekleme sonunda vişnelerin suyunu ayrı bir tencereye süzün.
    -Vişnelerin dağılıp posalarının suya karışmamasına dikkat edin.
    -Süzülen vişne suyunu tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
    -Şekeri ve limonu da bu esnada ilave edin.
    -Üzerinde biriken köpüğü alın.
    -Vişne suyunu üçte biri çekilecek kadar kaynatmaya devam edin.
    -Soğuduktan sonraki kıvamı,cıvık pekmez kıvamında olmalıdır.
    -Sıcakken cam şişe veya kavanoza koyup,soğuyunca ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
    -Kullanacağınız zaman sulandırarak servis edin.

    NOT:Vişnelerin suyunu süzdükten sonra bir süzgeçten geçirip çekirdeklerini çıkarın.şeker ilavesiyle pişirip marmelat yapabilirsiniz.Pastalara da kullanabilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi