Adana kebap evde nasıl yapılır

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Adana kebap evde nasıl yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    Mahmut
    Özel Üye





    Cevap: EV USULU ADANA KEBAP İÇİN:
    -750 gr kadar az yağlı dana kıyma(koyun eti pek tercih etmiyorum)
    -1 tane rendelenmiş kuru soğan
    -4 diş ezilmiş sarımsak
    -1 tatlı kaşığı(tepeleme)acı biber salçası
    -1 çay kaşığı karabiber
    -1 çay kaşığı tuz
    -10 tane yassı çöp şiş

    SALÇALI BULGUR PİLAVI İÇİN:
    -1 yk tereyağ
    -1 yk domates salçası
    -1 su bard.pilavlık bulgur
    -1 çay kaşığı karabiber
    -2 su bard.su
    -yeteri kadar tuz
    ***kebap için tüm malzemeyi karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz,daha sonra eşit miktarda yaptığımız kıyma bezelerini şişlere takıyoruz.elimizi arasıra ıslatıp iyice şişe yapışmasını sağlıyoruz ki dağılmasın.bu işlemden sonra yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz kebaplarımızı.bu arada bulgur pilavımızı pişirip demlenmeye bırakıyoruz.dinlenen kebaplarımızı yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 250c lik fırında ara sıra çevirerek pişiriyoruz..
    Yanında ev yapımı lavaşımız,ayran,soğan piyazı ve pilavımızla lezzetli bir akşam yemeği yiyoruz..AFİYETLE:)))







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi