Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)

    Reklam



    Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)

    Forum Alev
    Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)


    Malzemeler :
    • 1 su bardağı kahverengi veya kırmızı mercimek
    • 4 su bardağı orta bulgur
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 3-4 yemek kaşığı yağ
    • 2-3 baş kuru soğan
    • 200 gr. yeşil soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet dereotu
    • Karabiber-kırmızı biber
    • kimyon-tuz
    Hazırlanışı :
    Mercimek ayıklanır, yıkanır bir tencereye konur, üzerini bolca geçecek kadar suyla ateşe konarak haşlanır. Genişçe bir kaba konan bulgurun üzerine suyuyla birlikte boşaltılır, kapak kapatılarak bir süre (bulgur yumuşayıncaya kadar) bekletilir. Diğer tarafta soğan küp şeklinde doğranır, yağla kavrulur, biber domates salçası ilâve edilir, baharatları da eklenerek ıslatılmış bulgurun üzerine boşaltılarak karıştırılır. El dayanacak ısıya gelince iyice yoğrulur. Ayıklanıp yıkanarak incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz, dereotu ilave edilerek biraz daha yoğrulur. Avuç içerisinde sıkmalar yapılarak servis tabağına alınır, sıcak olarak salata, turşu ve ayranla servis yapılır.
    Not: İsteğe bağlı olarak; soğuk veya ılık olarak da servis yapılabilir.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Mercimekli Çiğ Köfte (Malatya)

    Reklam



    Çiğ köfte bir tek köftelik bulgur ile yapılmaz. Aynı zamanda mercimek ile de yapılmaktadır. Çok kolay bir yapımı ve lezzetli bir tadı bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi