Erzurum Ketesi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Erzurum Ketesi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Erzurum Ketesi

    Reklam



    Erzurum Ketesi

    Forum Alev




    Malzemeler

    5 su bardağı un
    1 çay kaşığı kuru maya
    1 su bardağı ılık süt
    150 gr margarin
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı şeker
    tuz

    Hazırlanışı

    Unun yarım su bardağını ayırıp bir kaba koyun. Tuzunu ekleyin. Ortasına havuz açın. Mayayı sütle ezip unun ortasına döküp mayalanmaya bırakın. Margarini eritip 3 çorba kaşığını ayırın. Birazıyla da tepsiyi yağlayın. Kalan süt ve yağı una ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu arada ayırdığınız yağ ve unu bir tencerede kavurun. Hamurdan cevizden büyük parçalar alın. İçini açın ve kavurduğunuz unda koyup yuvarlayarak kapatın. Tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla delikler ve süsler yapın. Üzerleri kızarana kadar fırınlayın..




  2. 2
    Denizcan
    Usta Üye

    --->: Erzurum Ketesi

    Reklam



    güzel görünüyor bende yapmayı isterdim ama neyazık yumurta bile kıramıyorum kimse olmasa açkalacam heralde...
    paylaşım için teşekkürler ne güzel ki böyle güzell yörelerimizin yemeklerini paylaşıyosunuz







  3. 3
    neslihan09
    Yeni Üye
    Alıntı denizcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel görünüyor bende yapmayı isterdim ama neyazık yumurta bile kıramıyorum kimse olmasa açkalacam heralde...
    paylaşım için teşekkürler ne güzel ki böyle güzell yörelerimizin yemeklerini paylaşıyosunuz
    ben yemiştim çok güzel birşey senin de yemeni tavsiye ederim.....







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi