Mumbar Dolması (Tokat )

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Mumbar Dolması (Tokat ) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Mumbar Dolması (Tokat )

    Reklam



    Mumbar Dolması (Tokat )

    Forum Alev
    MUMBAR DOLMASI (TOKAT)


    MALZEME:

    Koyun bağırsağı 2 adetAkciğer 1/2 adetİnce bulgur 2 su bardağıKuru reyhan 1 çorba kaşığıSoğan 3 adetKimyon 1,5 çay kaşığıDereotu 1 bağKatı yağ 1 çorba kaşığıSivribiber 4 adetKarabiber Domates 4 adetTuz Karaciğer 1/2 adet
    YAPILIŞI:
    Bağırsağı yıkayıp süzdürün. Bir oklava yardımı ile içini dışına çevirip, iç yüzünü yıkayın. Oklava ile yeniden çevirerek eski durumuna getirip bir süzgeçe çıkarın. Bulguru suyun 1 bardağı ile ıslatıp, şişinceye kadar bekletin. Soğanları ve dereotlarını ince ince kıyın. Biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Ciğerleri de 1 cm. 'lik küplere bölün. Bulguru, soğan, sivribiber, domates, ciğerler ve baharatlarla karıştırarak harcı hazırlayın. Bağırsağı elinizie alıp, açılmaması için ucunu bükün. Büktüğünüz ucu içe doğru iterek (içini dışına çevirir gibi) harçtan biraz koyup içeri doğru bastırın. Harcı koyup, içeriye iterek, hem doldurun hem de içini dışına çevirin. Böylece bağırsağın yağlı kısmı içe dönmüş ve harçla doldurulmuş olacaktır. Öteki bağırsakları da aynı yöntemle hazırlayın. Yağı bir tencerede eritin. Suyu katıp tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Bağırsakları iğne ile birkaç yerinden delerek kaynar suya atın. Ateşi kısın, kapağını kapatarak yaklaşık 30-40 dakika pişmeye bırakın. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Mumbar Dolması (Tokat )

    Reklam



    Mumbar dolması bir çok şehirde yapılır fakat Tokat'ta ya da farklı yerlerde elin lezzet ayarı değiştiği için ve püf noktaları ayrıldığı için tatları değişkenlik gösterebilmektedir.







+ Yorum Gönder
bumbarın tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi