Antep Mutfagı:Kabak Oturtması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Kabak Oturtması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Kabak Oturtması

    Reklam



    Antep Mutfagı:Kabak Oturtması

    Forum Alev


    Kabak Oturtması

    MALZEME;
    ½ kg. orta boy kabak
    500 gr. az yağlı kıyma
    1 büyük kuru soğan
    Domates
    2 adet orta boy patates
    1 yemek kaşığı salça
    1 bardak su
    Tuz,karabiber,kırmızıbiber

    TARİFİ: Kabaklar ortadan enine ikiye bölünür,etlice oyulur ve yağda kızartılır.Diğer taraftan kıyma ,ufak doğranmış soğan,tuz,karabiberle karıştırılarak bir harç yapılır ve bu harç çok az kavrulur.Kızarmış kabakların içine önceden hazırlanan harç konup tepsiye dizilir.Doldurulmuş kabakların ağzına birer dilim domates konur.İki adet orta boy patates ince uzun dilimlenir ve kabakların arasına konur.1bardak salçalı su dökülür.Orta hararetli fırında 25-30 dk. pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Kabak Oturtması

    Reklam



    Oturtma patates ile de yapılabiliyor fakat kabağı sevenler kabakla da bu tarif gibi yapabilirler. Kabağın tadıyla bu yemek çok güzel oluyor.







+ Yorum Gönder
antep usulü kabak oturtma
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi