Antep Mutfagı:Doğrama

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Doğrama ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Doğrama

    Reklam



    Antep Mutfagı:Doğrama

    Forum Alev

    Doğrama

    MALZEME;
    250 gr. kuzu kuşbaşı et
    50 gr. patlıcan
    ½ çay bardağı yağ
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 adet kuru soğan
    200 gr. nohut
    2 adet domates
    3 adet sivri yeşil biber
    1 adet limon,Kuru nane
    3-5 diş sarımsak,4 bardak su

    TARİFİ:
    Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavrulur.Kavrulan etin üzerine diş diş doğranmış soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devam edilir.Bu karışımın içine salça konup karıştırılır ve 4 bardak su konup kaynamaya bırakılır.Yemek kaynamaya başlayınca akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ile nohut pişene kadar kaynatılır.Yemek piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar,kabukları soyulmuş doğranmış domatesler,yeşil biberler ve istenilen büyüklükte doğranmış sarımsaklar ilave edilir.Malzemelerin hepsi pişince kadar kaynatılır ve pişmeye yakın bir adet limonun suyu sıkılır.Bir tavada ise kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur.Bu yağ sıcak yemeğin üzerine gezdirilir.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Doğrama

    Reklam



    En bol çeşide sahip olan şehirlerimizden biri olan Antep sofrası bir yandan lezzetli bir yandan farklı ve herkese hitap eden tatları vardır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi