Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı

    Reklam



    Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı

    Forum Alev

    Sarımsak Aşı

    MALZEME;
    1 kg. taze sarımsak
    500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
    1 kg. süzülmüş yoğurt
    1 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta
    1 su bardağı nohut
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tutam hasbir (safran)
    Yeterince tuz,nane,su

    TARİFİ:
    Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Sarımsak Aşı

    Reklam



    Gaziantep denilince akla gelen yoğurtlu etli ve baharatı çok olan yemekler gelir. Bunların bir arada olduğu yemek çeşitleri çok fazladır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi