Antep Mutfagı:Yoğurtlu Bakla

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Yoğurtlu Bakla ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Yoğurtlu Bakla

    Reklam



    Antep Mutfagı:Yoğurtlu Bakla

    Forum Alev

    Yoğurtlu Bakla

    MALZEME;
    250 gr. kuzu eti
    250 gr. taze sarımsak
    2 su bardağı süzme yoğurt
    500 gr. bakla
    1 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı nohut
    1 tatlı kaşığı haspir
    2 adet yumurta
    125 gr. margarin
    Biraz tuz ve yeteri kadar su

    TARİFİ ;
    Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.Et tavlandıktan sonra tuz,nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış bakla suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlanır.Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.Pişen bakla ve sarımsak süzgeçten geçirilerek pişmiş olan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzemeler yoğurdun içine boşaltılır.Bir tavada margarin eritilerek üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Yoğurtlu Bakla

    Reklam



    İnsanlar sürekli aynı yemeği yemekten bıkar bu nedenle farklı alternatiflere başvurmakta fayda vardır. Hiç yenilmemiş yemekleri deneyerek sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi