Antep Mutfagı:Özbek Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Özbek Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Özbek Pilavı

    Reklam



    Antep Mutfagı:Özbek Pilavı

    Forum Alev


    Özbek Pilavı

    MALZEME;
    150 gr. iri kıyma
    400 gr. pirinç
    100 gr. haşlanmış nohut
    100 gr. salça (50 şer gr. domates ve biber)
    2 adet havuç
    2 adet biber
    250 gr. margarin
    Tuz,karabiber
    Yeterince su

    TARİFİ:
    Ayıklanmış pirinç ılık suya konur,bir yemek kaşığı tuz atılarak 5-10 dk. ıslanmaya bırakılır.Bir tencereye et ve yağ konarak kavrulur.Hafif kavrulduktan sonra havuç,soğan,biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir.5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç yıkanıp süzgece konur.Kavrulmakta olan et ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir.5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir.Kapağın altına yağlı kağıt konarak kapatılır.10 dk. sonra servise sunulur.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Özbek Pilavı

    Reklam



    Farklı ülkelerdeki yemek çeşitlerine günümüzde ulaşmak çok kolay hale gelmiştir. İnternet sayesinde hiç gidilmeyen ülkelerin yemeklerini almak bir tık kadar yakın.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi