Antep Mutfagı:Maltıhalı Aş

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Maltıhalı Aş ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Maltıhalı Aş

    Reklam



    Antep Mutfagı:Maltıhalı Aş

    Forum Alev
    Maltıhalı Aş

    MALZEME;

    2 su bardağı kırmızı mercimek
    1 su bardağı bulgur
    1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
    1 yemek kaşığı kırmızı biber
    2 baş soğan
    1 su bardağı sıvı yağ
    Yeterince tuz ve su

    TARİFİ:
    Kırmızı mercimek bir tencerede 3-4 defa iyice yıkanır.Mercimeğin üzerini kapatacak şekilde su konur.Mercimeğin taşmaması için içine kırmızıbiber,iyice pişmesi için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve mercimek pişirilmeye bırakılır.Mercimek iyice piştikten sonra içine bulgur atılır azar azar su konarak bulgur açılıncaya kadar pişirilir ve salçası eklenir.Bir tavada ufak doğranmış soğanlar yağ ile sararıncaya kadar kızartılır,az soğuyunca kırmızıbiber eklenir.Hazırlanan bu sosun yarısı tencereye geri kalanı ise tabaklara konduğunda yemeklerin üzerine konur ve servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Maltıhalı Aş

    Reklam



    Bu yemeği özellikle acı sevenler yapabilirler. Çünkü oldukça acı içeren ve çiğ köfte türüne benzeyen bir yemek olduğu için yemeleri kolay olur.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi