Antep Mutfagı:Dövme Aşı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Dövme Aşı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Dövme Aşı

    Reklam



    Antep Mutfagı:Dövme Aşı

    Forum Alev

    Dövme Aşı

    MALZEME;
    500 gr. kemikli et
    2 bardak dövme
    1 bardak nohut
    1 baş soğan
    1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
    15 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı yağ
    1 yemek kaşığı kırmızıbiber
    1 yemek kaşığı limon suyu
    Tuz ve yeterince su

    TARİFİ:
    Kemikli et doğranmyþ soğanla yağda soğanlar sararıncaya kadar sote edilir.İçine yeteri kadar su ve dövme konur,kaynatılır sonra, salçalar,nohut,tuz ve biber ilave edilir.Et ve dövmeler tamamen özlenerek pişince limon suyu konup karıþtırılır,yüzü yağda kızdırılmış biberle süslenerek servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Dövme Aşı

    Reklam



    Antep'in her yemeği meşhurdur. Baharatıyla özgün püf noktaları ile ve acısı ile her yemeği lezzetli ve şehir ile bütünleşmiş bir yemek halini almıştır .







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi