Antep Mutfagı:Meyhane Pilavı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Meyhane Pilavı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Meyhane Pilavı

    Reklam



    Antep Mutfagı:Meyhane Pilavı

    Forum Alev

    Meyhane Pilavı

    MALZEME;
    300 gr. bulgur
    50 gr. pişmiş nohut
    50 gr. ince doğranmış soğan
    30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber
    100 gr. doğranmış domates
    1 paket margarin yağ
    50 gr. domates salçası
    5 bardak su
    10 gr. pul biber

    TARİFİ;
    İnce doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur.Bu yağa salça,doğranmış kırmızı biber,pul biber ilave edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur.Bu karışıma pişmiş nohut ve domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve bulgur atılır, karıştırılır.Pişmekte olan pilav yeniden kaynara çıkınca yemek ocaktan alınır.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Meyhane Pilavı

    Reklam



    Gaziantep'e özgü olan yemekler genede sadelikten uzak olur. Malzemesi bol olduğu gibi baharatlı ve salçası da mutlaka bulundurularak yapılır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi