Antep Mutfagı:İmambayıldı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:İmambayıldı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:İmambayıldı

    Reklam



    Antep Mutfagı:İmambayıldı

    Forum Alev


    İmambayıldı

    MALZEME;
    5 adet patlıcan
    5 adet domates
    3 adet kurusoğan
    2 baş kuru sarımsak
    5 adet yeşilbiber
    1 yemek kaş. domates salçası
    100 gr. çam fıstığı
    1 kg. ayçiçek yağı
    Tuz,karabiber,pulbiber

    TARİFİ: Soğan,domates,yeşilbiber ince ince doğranır.Az miktar yağda sırasyla çam fıstığı,soğan,domates,biber,sarımsak eklenerek kavrulur ve salça ilave edilir (sos hazırdır).Patlıcanlar boydan hafifçe bıçakla yarılır.Daha sonra yağa konarak iyice soldurulur.Kızaran patlıcanlar yağdan alınıp fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.Hazılanan sos patlıcanların içine doldurulurçPatlıcanların üzerine ince kıyılmış birer parça domates ve biber süs olarak konur.Fırında hafifçe ısıtılıp servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:İmambayıldı

    Reklam



    İmam bayıldı tandırların olduğu zamanlarda ya da halen var olan tandırlarda közlenerek yapılırdı. Şimdi ise ocak üzerinde ve fırınlarda da kolayca hazırlanabilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi