Antep Mutfagı:Kabak Musakka

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Kabak Musakka ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Kabak Musakka

    Reklam



    Antep Mutfagı:Kabak Musakka

    Forum Alev


    Kabak Musakka

    MALZEME;
    1 kg. taze kabak
    500 gr. az yağlı kıyma
    150 gr. yeşil biber
    3 adet kuru soğan
    4 adet domates
    1 yemek kaşığı salça
    2 çay kaşığı yağ
    Az su

    TARİFİ: Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir.Öte yandan az yağla kıyma kavrulur.Kıymaya soğan,yeşil biber yeterince tuz,salça ve su konup kaynatılır.Bu malzeme tepsideki kabağın üzerine boşaltılır.Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir.Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dk.) kadar pişirilir.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Kabak Musakka

    Reklam



    Antep yöresinin gene çok değişik fakat bir o kadar kolay yapılması çok basit olan bu yemeğe asıl dadını veren kıyması ve ev yapımı biber salçası olduğundan çok lezzetli bir yemektir denemenizi tavsiye edebiliriz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi