Antep Mutfagı:Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma

    Reklam



    Antep Mutfagı:Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma

    Forum Alev
    Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma


    MALZEME;
    25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
    15 adet kurutulmuş biber (dolmalık)
    4-5 adet kuru soğan-
    3 baş sarımsak

    2 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı biber salçası
    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı toz şeker
    Karabiber,kırmızıbiber,yenibahar,tuz
    2 limonun suyu yada limon tuzu-
    Yeterince su
    TARİFİ;
    Kuru patlıcanlar,geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır.Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır.Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir.Dolma içini hazırlamak için,önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavrulur,salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konup hafifçe kavrulur.İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir.Hazırlanan bu karışım patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur.Tencereye birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir.Üzerine de aynı şekilde iç doldurulan biberler yerleştirilir.Daha sonra biraz tuz atılır ve üste dolma taşı konur.Dolma taşının bir parmak altına gelecek kadar kaynar su katılır.Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir.Dolma servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Antep Usulü Zeytinyağlı Dolma

    Reklam



    Dolmanın tadının nasıl olması gerektiği kişiden kişiye değişiyor olsa da Güney Doğu Anadolu Bölgesinde ve özellikle Antep'te acı ve ekşi yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi