Antep Mutfagı:Yaprak Sarması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Yaprak Sarması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Yaprak Sarması

    Reklam



    Antep Mutfagı:Yaprak Sarması

    Forum Alev


    Yaprak Sarması

    MALZEME;
    300 gr. yağlı kıyma
    500 gr. sarmalık yaprak (asma veya bağ yaprağı)
    500 gr. pilavlık bulgur
    3 baş kuru soğan
    1 baş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Karabiber,kırmızıbiber,tuz
    Yeterince su

    TARİFİ;
    Tencereye yaprakları haşlamaya yetecek kadar su konur ve kaynatılır.Kaynayan suya atılan yapraklar fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlanır.Daha sonra suyu süzülerek bir kenara alınır.Diğer tarafta bir kap içerisinde pilavlık bulgur, ince doğranmış soğan ve sarımsak,salçalar,kıyma,tuz, karabiber, kırmızıbiber 2 bardak suyla iyice karıştırılır.Bu karışım özenle yaprakların içine konarak sıkı bir şekilde sarılıp tencereye sıkı bir şekilde dizilir.Üzerine sarmaları bir parmak geçecek şekilde su konur,birazda tuz ilave edilir.En üstüne dolma taşı veya ters çevrilmiş bir tabak konarak kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca altı yemeğin altı kısılıp pirinç ve yapraklar pişene kadar bekletilir.Yemek servise hazırdır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Yaprak Sarması

    Reklam



    Genel olarak pilav ile yapılan yaprak sarması isteğe bağlı olarak bulgur pilavı ile de yapılabilir. Damak zevkine göre değişkenlik gösterebilir.







+ Yorum Gönder
antep usulü sarma
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi