Antep Mutfagı:Mumbar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Mumbar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Mumbar

    Reklam



    Antep Mutfagı:Mumbar

    Forum Alev


    Mumbar

    MALZEME;
    4 adet koyun mumbarı
    300 gr. orta yağlı kuzu kıyma
    2 bardak bulgur
    2 çorba kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı pulbiber
    Yeterince tuz,karabiber,tarçın
    1 ince doğranmış soğan
    10 diş ezilmiş sarımsak
    2 bardak et suyu
    TARİFİ Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir.Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovalanarak temizlenir.Temizlenen mumbarlar bir tencerede tuzlu suyun içinde 3 saat dinlendirilir. Kıyma,bulgur,salça,karabiber,tuz,tarçın,soğan,sarı msak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur.Bu karışım bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 bardak et suyu içine 1 kaşık salça ve biraz pulbiber,yeteri kadarda su konarak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür.kısık ateşte 30 dk. pişirildikten sonra servis yapılır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Mumbar

    Reklam



    Güney Doğu Anadolu bölgelerinin bir çok ilinde yapılan bir yemek türüdür. Tadı güzeldir ve bu yemeğin onlarca faydası olduğu bir gerçektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi