Antep Mutfagı:Zerde

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Antep Mutfagı:Zerde ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Antep Mutfagı:Zerde

    Reklam



    Antep Mutfagı:Zerde

    Forum Alev

    Zerde

    MALZEME;
    6 su bardağı su
    ½ su bardağı pirinç
    2 su bardağı şeker
    İstenirse bir miktar portakal
    yada Limon kabuğu

    TARİFİ ;Önce pirinç ayıklanıp yıkanır ve bir tencerede suyla açılıncaya kadar pişirilir.Sonra rendelenmiş portakal yada limon kabuğu ile şekeri ilave edilerek koyulaşıncaya kadar pişirilir.Pişen zerde kaselere konarak üzeri fıstıkla süslenir.Soğuyunca servis yapılır.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Antep Mutfagı:Zerde

    Reklam



    Hafif tatlı isteyenlere göre yapılan ve yapılması çok kolay fazla vakit almayan bu zerdeyi sizlerde evlerinizde gönül rahatlığı ile pişire bilirsiniz.







+ Yorum Gönder
antep usulu zerde
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi