Hünkar Beğendi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Hünkar Beğendi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hünkar Beğendi

    Reklam



    Hünkar Beğendi

    Forum Alev
    HÜNKAR BEĞENDİ





    Malzemeler:
    1 kg kuşbaşı et
    1 kg patlıcan /1 kavanoz közlenmiş patlıcan
    2 soğan
    1 domates
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı süt
    5 kaşık un
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Kırmızıbiber, karabiber , nane, tuz
    Yapılışı
    Etleri, ince kıyılmış soğan ve karabiberle suyunu salıp çekene kadar, ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin. Rendelemiş domates, 1 bardak suyla karıştırılmış salça, kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse azar azar su ekleyebilirsiniz.
    Patlıcanları fırında veya ocakta közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun. Bu işlemi yapacak vaktiniz veya haliniz yoksa markette, kavanozda satılan hazır közlenmiş patlıcanlardan alabilirsiniz. Bir kavanoz kullanmanız yeterli olur ve böylece bu yemek de birden kolay bir yemek haline gelir
    Başka bir tencerede unu tereyağıyla kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Muhallebi kıv----- gelince içine közlenmiş patlıcanlarınızı ekleyip karıştırın ve kısa bir süre daha kısık ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
    Tabağa patlıcanlı karışımı koyup üzerine, ortaya eti koyun.

    afiyet olsun..



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Hünkar Beğendi

    Reklam



    Közlenmiş patlıcan tadını sevenler ve et yemeklerini sevenler için ikisi bir arada olacak şekilde tasarlanmış olan bu menü ideal bir yemek olacağı kesindir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi