Küflü çökelek-hatay

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Küflü çökelek-hatay ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    gamzeeyldz
    Usta Üye
    Reklam

    Küflü çökelek-hatay

    Reklam



    Küflü çökelek-hatay

    Forum Alev
    KÜFLÜ ÇÖKELEK
    3 kilo taze çökelek 1 tatlı kaşığı tarçın 1 avuç dolusu kimyon 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 avuçtan az küzbara 3 diş sarımsak (arzuya göre) Bir miktar kurutulmuş dövülmüş kekik (zahter) Miktarı arzuya göre tozbiber-tuz 1 kahve fincanı zeytinyağı
    Yapılışı
    3 kilo çökelek, büyük bir tepsiye konarak, çekilmiş kimyon, baharat ve diğer malzeme ilave edilip güzelce yoğrulur. Portakal büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlak bir şekil verilir. Şekillendirilen parçalar gazete yayılmış bir tepsiye konup, üç-dört gün dışarıda kurutulur. Kuruduktan sonra samanlı kağıda (gazete olabilir) tek tek sarılarak küflenmeye bırakılır.
    KÜFLÜ ÇÖKELEK SALATASI
    1 adet küflü çökelek 2 domates 2 adet yeşil biber 1 baş kuru soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, taze veya kuru nane
    Bir adet çökelek bıçakla ince ince kıyılır, küçük doğranmış soğanla beraber iyice ovulur. Kabukları çıkarılmış ve küçük doğranmış domates, yeşil biber ilave edilir. Üstüne zeytinyağı konularak hepsi karıştırılır. Arzu edilirse taze nane ilave edilir.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: küflü çökelek-hatay

    Reklam



    Her tadın ayrı ayrı bir değil onlarca faydası bulunmaktadır. Özel olarak hazırlanan küflü çökeleğin de faydası olduğu kadar tadının güzelliği de bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi