Hatay usuli mücver-sarma içi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Hatay usuli mücver-sarma içi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    gamzeeyldz
    Usta Üye
    Reklam

    Hatay usuli mücver-sarma içi

    Reklam



    Hatay usuli mücver-sarma içi

    Forum Alev
    YUMURTA ÖCCESi (MÜCVER)
    6yumurta 2 demet maydanoz ½ kg taze yeşil soğan 250 gr taze sarımsak 1 demet taze nane 3 yemek kaşığı un Toz kırmızı biber karabiber,kimyon

    Yapılışı
    Malzemeler (maydanoz, soğan, sarımsaklı nane) çok ince doğranır.Toz biber, kimyon, karabiber ve tuzla ince doğranan malzeme harmanlanır, un ilave edilip yumurtalar kırılarak karıştırılır. Mücver tavasında kızdırılmış zeytinyağında kaşık kaşık konularak her iki tarafı ayrı ayrı kızartılır. Not : İçine suyu sıkılmış patates rendesi konulursa daha gevrek olur.

    SARMAiÇi
    1 büyük su bardağı ince çekilmiş bulgur 2 Çorba kaşığı salça veya dökülmüş baş biber 2 büyük domates veya bir yemek kaşığı salça 250 gr. taze soğan bir kuru soğan 1 demet maydanoz 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi 1 orta su bardağı zeytinyağı tuz Marul, lahana veya asma yaprağı
    Yapılışı
    Bulgur, efsillenip (kepekleri savrulup) bir tepsiye konulur ve üstüne bir domates küçük doğranarak (bulgurun ıslanması için) yirmi dakika kadar beklenir (domates yoksa suyla ıslatılır) Sonra ince kıyılmış soğan, biber, domates kullanılmıyorsa domates salçası ve tuz eklenerek çok iyi yoğrulur. Yıkanıp suları süzülmüş ve ince doğranmış maydanoz, yine ufak kesilmiş domates karıştırılır. Nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilip üstü maydanozla süslenerek mevsimine göre marul, lahana veya asma yaprağıyla servis yapılır.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: hatay usuli mücver-sarma içi

    Reklam



    Türkiye lezzet bakımından önemli kültürden biridir ve dünyaca tanınan bir özelliğe sahiptir. Mücver de Anadolu'ya özgü baharatlı güzel bir yemektir.







+ Yorum Gönder
hatay usulü mücver
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi