Bolu Orman Kebabı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Bolu Orman Kebabı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    wody
    Emekli
    Reklam

    Bolu Orman Kebabı

    Reklam



    Bolu Orman Kebabı

    Forum Alev
    BOLU ORMAN KEBABı

    MALZEMELER

    1 kg kemiksiz kuzu eti
    1 çorba kaşığı yağ
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 baş soğan
    1 bardak su
    1 tatlı kaşığı tuz

    mantar malzemesi :

    1 kg Kanlıca mantarı
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 adet küçük soğan
    1/2 demet maydanoz
    karabiber,tuz
    1/2 adet limon


    HAZIRLANIŞI

    Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın. 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın. Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpin.
    Sıcakkek servis yapın.
    Mantarın hazırlanışı :
    Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün. Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün. Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın. Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun.



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Bolu Orman Kebabı

    Reklam



    Kebapların türlerin çeşidine göre tatları da değişmektedir. Ama genel olarak kebaplar sevildiği için her türlüsü muhteşemdir denilebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi