Evelik Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Evelik Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aSsude
    Usta Üye
    Reklam

    Evelik Çorbası

    Reklam



    Evelik Çorbası

    Forum Alev
    MALZEMELER

    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)
    Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)
    Yarım su bardağı ince hamur eriştesi
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI


    Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır.
    Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Evelik Çorbası

    Reklam



    Çorbanın içerisindeki malzemeler ayırt edilmeden hemen hemen hepsinin onlarca faydası bulunmaktadır. Bu nedenle tüm çorbalardan faydalanmak yapmak gerekir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi