Taze BörüLce [ Ege Yöresi ]

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Taze BörüLce [ Ege Yöresi ] ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Taze BörüLce [ Ege Yöresi ]

    Reklam



    Taze BörüLce [ Ege Yöresi ]

    Forum Alev
    Malzemeler

    1 kg taze börülce
    1 adet kuru soğan
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    Tuz
    1/2 kg yoğurt
    3-4 diş sarımsak



    Yapılışı

    Börülceler en uçları kırılarak temizlenir ve yıkanır. Bir tencerede tuzlu su kaynatılıp börülceler eklenir.15- 20 dakika kadar haşlanıp pişince süzülür. Yağ tencereye konarak kızdırılır ve doğranan soğanlar pembeleştirilir. Haşlanan börülce ilave edilip bir iki dakika karıştırılarak malzemenin tadını birbirine bırakması sağlanır.

    Başka bir kapta ayıklanan sarımsaklar ezilir ve yoğurt ilave edilerek iyice çırpılır. Tuz katılır. Börülce tabağı ile servise sunulur.


    AFİYET OLSUN




  2. 2
    asiye
    Yeni Üye

    --->: Taze BörüLce [ Ege Yöresi ]

    Reklam



    mmm,bende bir egeli olarak cok severim börülceyi,paylasim icin tesekkürler...







+ Yorum Gönder
börülce nasıl temizlenir,  taze börülce nasıl temizlenir
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi