Lebeniye Çorbası ( Samsun )

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Lebeniye Çorbası ( Samsun ) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Lebeniye Çorbası ( Samsun )

    Reklam



    Lebeniye Çorbası ( Samsun )

    Forum Alev

    Malzemeler:

    - ½ kg hindi but kuşbaşı,
    - 1 su bardağı nohut,
    - ½ su bardağı pirinç,
    - ½ kg yoğurt,
    - 1 çay bardağı zeytinyağı,
    - 3 yemek kaşığı tereyağı,
    - 3 yemek kaşığı kuru nane,
    - Tuzot.

    Yapılışı:

    Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Lebeniye Çorbası ( Samsun )

    Reklam



    samsuna ait olan bu bol proteinli tarifi denemek gerekiyor çünkü tarif gayet zengin duruyo zengin bir tariftede şifa ,lezzet bolluk vardır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi