Kapama > Balıkesir - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Kapama > Balıkesir - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Kapama > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Kapama > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Kapama (Balıkesir)

    Mayasız undan yuğrulan hamur, böreklik gibi ince bir şekilde fayans üzerine açılır. 1 kg kıymanın içine 2 adet soğan çok ince şekilde kıyılır. Bunun içine maydanoz, karabiber ve tuz katılıp beraber karıştırılır. Bu karışım belli büyüklüklerde parçalara ayrılır ve açılmış hamura serilir. Hamurlar yağlanmış bir tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ ve tereyağ karışımı dökülür. Fırında 10-15 dakika kızartılır. Fırından çıkartıldıktan sonra sade olarak veya üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.




  2. 2
    Gülehasret
    Süper Moderatör

    --->: Kapama > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam




    Kapama > Balıkesir - Yöresel Yemekler







  3. 3
    Ziyaretçi
    Balıkesir yöresinde lor peyniri ile yapılan böreğe verilen ad.bir türlü bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.







+ Yorum Gönder
balıkesir
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi