Mafiş Tatlısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Mafiş Tatlısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Mafiş Tatlısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Mafiş Tatlısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Mafiş Tatlısı (Balıkesir)


    Malzemeler:
    1 yumurta
    1 fincan yoğurt
    1 fincan ayçiçek yağı
    1 fiske tuz
    1 çay kaşığı karbonat
    alabildiği kadar un.

    Yapılışı:
    Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, tuz,karbonat ve un hamur haline gelecek kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalanır. Her parça iki el büyüklüğünde oklava ile ince ince açılır ve kareler halinde kesilir.Kareler fiyonk şeklinde ortadan büzülerek kızgın yağa atılarak kızartılır. Yağdan alınan hamurlar önceden hazırlanmış soğuk olan şuruba atılır. Tatlılar şurubu çekince servis tabağına alınır.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Mafiş Tatlısı > Balıkesir - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Az malzeme ile yapılan malzemeler bizim ilgimizi çeker. Çünkü canımız tatlı ya da pasta çektiğinde her zaman kalkıp yapabilme şansımız olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi