Mustafa Kemalpaşa Tatlısı > Bursa - Yöresel Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Mustafa Kemalpaşa Tatlısı > Bursa - Yöresel Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Mustafa Kemalpaşa Tatlısı > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Mustafa Kemalpaşa Tatlısı > Bursa - Yöresel Yemekler

    Forum Alev
    Mustafa Kemalpaşa Tatlısı (Bursa)

    Malzemeleri:

    Günlük tuzsuz taze koyun peyniri
    Un
    İrmik
    Yumurta
    Kabartma tozu.

    Yapılışı:
    Taze tuzsuz peynir parçalanarak ezilir, içine yumurtalar kırılarak yoğrulur daha sonra içine diğer malzemeler katılarak hamur haline getirilir Hazırlanan tatlı hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak tepsilere dizilir 200-250 derece sıcaklıkta pişirilir.Fırından çıkarılan tatlılar 3 gün süre ile tazeliğini korumaktadır.Tatlıyı yemeğe hazırlamak için bir litre suya isteğe göre yarım kilo veya bir kilo şeker katılarak kaynar suya tatlılar atılır suyunu çekinceye kadar kaynatılır, servis kaymak, tahin, pekmez veya dondurma ile yapılmaktadır.




  2. 2
    angel_devil
    Usta Üye

    --->: Mustafa Kemalpaşa Tatlısı > Bursa - Yöresel Yemekler

    Reklam



    Mustafa Kemalpaşa Tatlısı










+ Yorum Gönder
bursa yöresel yemekleri,  kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır,  kemal pasa tatlisi tarifi,  kemalpaşa tatlısı bursa,  kemalpaşa tarifi
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi