Yöresel Lezzetler -Çakmak Dolması-Eskişehir

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Yöresel Lezzetler -Çakmak Dolması-Eskişehir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Yöresel Lezzetler -Çakmak Dolması-Eskişehir

    Reklam



    Yöresel Lezzetler -Çakmak Dolması-Eskişehir

    Forum Alev
    yöresel lezzetler- çakmak dolması -eskişehir

    Malzemeler:
    • 6 kemer patlıcanı
    • 500g kıyma
    • 2 çorba kaşığı ince bulgur
    • 1 orta boy soğan
    • 2 domates
    • 3 diş sarımsak
    • 1,5 su bardağı yoğurt
    • tuz, karabiber
    Yapılışı:
    1. Patlıcanların iki ucunu keserek atın ve dört santimlik dilimler halinde doğrayın.
    2. Her bir parçayı koparmadan ikiye yarın. Acısını atması için üzerlerine uz ve biraz su serpin, bie süzgeçe koyarak 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayın ve süzün.
    3. Soğan ve domatesi rendeleyin. Bir kapta kıyma, bulgur, soğan, rendelenmiş domatesin yarısı, tuz ve karabiberi karıştırarak dolma içini hazırlayın.
    4. Bu içi patlıcanların boşluklarına sıkıştırarak doldurun.
    5. Dolmaları tek sıra halinde bir tencereye dizin. Üzerilerine kalan rendelenmiş domatesi yayın. Yarılarına kadar su koyun. Bir taşım kaynatarak ateşi kısın. Kapağını kapayın, yaklaşık 30-35 dakika pişirmeye bırakın.
    6. Sarımsakları dövün, çırparak yoğurtla karıştırın.
    7. Dolmaları, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Yöresel Lezzetler -Çakmak Dolması-Eskişehir

    Reklam



    Dolma yoğurt ile güzel gittiği için dolma üzerinde süs olarak kullanılmaktadır genelde. Bu tarif pirinç sevmeyen ya da rahatsızlığından dolayı yiyemeyenler için de idealdir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi