Mangır Çorbası (Niğde)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Mangır Çorbası (Niğde) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Mangır Çorbası (Niğde)

    Reklam



    Mangır Çorbası (Niğde)

    Forum Alev
    Mangır Çorbası (Niğde)

    Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü

    Yağınan salçayı güzelce çeviriyorsun. suyunu döküyorsun. İçine zerdali atıyorsun. Şekerini, Tuzunu, limonunu ağzının tadına göre ayarlıyorsun. Bolca limon iyi olur. O su kaynıyor. önceden kare şeklinde küçük küçük kesilmiş hamurunu hazırlamış oluyorsun. Buna mangır deniyor. O kaynamış suya mangırın bir kısmını atıyorsun bir kısmını da kızartmak için ayırıyorsun. Onu da kızartıp içine atıyorsun.





  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Mangır Çorbası (Niğde)

    Reklam



    Çorba denilince akan sular durur. Çünkü her yemekten önce yemiş olsak bile hiç bıkmadan her zaman yediğimiz ve beklediğimiz lezzetlerden biri olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi