Şırdan Dolması - Adana Yöresi Yemekleri - Şırdan

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Şırdan Dolması - Adana Yöresi Yemekleri - Şırdan ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Şırdan Dolması - Adana Yöresi Yemekleri - Şırdan

    Reklam



    Şırdan Dolması - Adana Yöresi Yemekleri - Şırdan

    Forum Alev
    Şırdan Adana yöresine ait bir yiyecektir. Şırdan, Adana'da, "Adana kebap" ve "şalgam" kadar yaygın olan bir yiyecek olmasına rağmen Adana dışında pek bilinmeyen bir yiyecektir.

    Büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır.

    Çok farklı ve çok lezzetli bir yiyecek olan şırdanın görüntüsü tadı kadar güzel değildir. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlıbaşına bir sektördür. Yaz veya kış farketmez, her köşebaşında bir şırdancı vardır.

    GEREKLİ MALZEMELER
    (4 Kişilik)

    4 adet şırdan
    250 gr. kıyma
    Yarım kilo pirinç
    Yarım kilo soğan
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber

    TEMİZLENİŞİ:

    İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice
    temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

    YAPIMI:

    Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
    Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Şırdan Dolması - Adana Yöresi Yemekleri - Şırdan

    Reklam



    Daha çok Güney kesiminde yapılan bu yemek türleri Adana da da çok yapılmaktadır. Bu tarif Adana'nın lezzetine göre yapılmış bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi