Ev Tarhanası Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Ev Tarhanası Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Ev Tarhanası Nasıl Yapılır

    Reklam



    Ev Tarhanası Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Malzemeler:

    · 5 kilo un
    · 1 kilo yoğurt
    · 2 kilo domates
    · 2 kilo soğan
    · ½ kilo acı biber
    · 1 su bardağı zeytinyağı
    · 1 kilo kırmızı biber
    · 1 yemek kaşığı maya
    · 2 yemek kaşığı tuz ve karabiber
    · 1 çay bardağı toz kırmızı biber

    Yapılışı:



    1. Kırmızı biberi ve yeşil biberi ayıklayın.Yıkayıp süzün.Domatesleri de yıkadıktan sonra ikiye bölün ve geniş bir tencereye koyun.Biberleri de ilave edin.Üzerine iki yemek kaşığı tuz koyup 2 saat pişirin.Tenceredeki pişmiş biber ve domatesi kevgire alın.Salça gibi kevgirden geçirin..

    2. Soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin( gözlerinizin yanmaması için gözünüze deniz gözlüğü takın işe yarıyor.Bir damla gözyaşı dökmedim) Mayayı bir tatlı kaşığı toz şeker ve bir bardak su ile karıştırın.15 dakika mayalandırın

    3. Geniş bir leğende rendelenmiş soğan, yoğurt, biber suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve mayayı karıştırın.Aldığı kadar un ile ele yapışmayacak bir kıvamda yoğurun.Üzerini temiz bir bez yada masa örtüsü ile örtün.Bir gece bekletin.Ertesi gün baktığınızda kabardığını göreceksiniz.Bu şekilde 5-6 gün mayalandırın.Her günün akşamında tekrar yoğurun.

    4. 6. günün sonunda tarhanayı büyük ve temiz bir bez yada çarşaf üzerine kaşık ile dökün.Güneş gören, kedilerin ulaşamayacağı bir balkon varsa tam idealidir.Yoka geniş bir yatak veya masada olabilir.Çamaşırlığın üzerine çarşafı serin ve kaşıkla dökün.Üzerine sinek konmasını önlemek için eski bir tül perde ile örtün.4-5 saat sonra bu döktüğünüz tarhanaları bıçakla çizmeniz gerekiyor.Tarhanayı akşamları içeri alın.( çarşafı dört tarafından tutup toplayın)Gece dışarıda kalırsa rutubetlenir.Ertesi gün sabah yine güneşe çıkarın.Bu günün sonunda tarhanayı kontrol edin.Elinize aldığınızda ufalanıyorsa ,yapışmıyorsa tamamdır.Bütün tarhanayı iki eliniz arasında ufalayın.Bu durumda fazla güneşte kalırsa çok sertleşir ve kevgirden geçirmek çok zor olur.

    5. Tarhanayı bölüm, bölüm kevgirden geçirin.Resimde görülen gibi büyük bir kevgir olursa işiniz kolay olur.Kevgirden geçiremediğiniz olursa onları başka bir kaba alın.Daha sonra mutfak robotunda çekin.

    6. Toz haline gelen tarhanayı leğenin içine alın.Bu şekilde tamamen kuruması için iki gün daha güneşe çıkarın.Üzerini tül ile örtmeyi unutmayın( malum sinekler..) Kuruyan tarhanayı yine temiz ve kuru bir cam kavanozda saklayın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Ev Tarhanası Nasıl Yapılır

    Reklam



    Tarhana hepimizin çok sık yapmış olduğu bir çorba çeşididir. Bunun doğal ve sağlıklı olmasını isteyenler bu şekilde evde de hazırlayabilir.







+ Yorum Gönder
zonguldak tarhanası nasıl yapılır,  zonguldak tarhanası,  zonguldak tarhana yapımı,  zonguldagin ev yapimi tarhana tarifi,  Zonguldak tarhanasının yapılışı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi