Oymaağaç Kebabı, Samsun Vezirköprü Yöresine Ait Yöresel Yemek Tarifi,

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Oymaağaç Kebabı, Samsun Vezirköprü Yöresine Ait Yöresel Yemek Tarifi, ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kemal Bektaş
    Cezalı
    Reklam

    Oymaağaç Kebabı, Samsun Vezirköprü Yöresine Ait Yöresel Yemek Tarifi,

    Reklam



    Oymaağaç Kebabı, Samsun Vezirköprü Yöresine Ait Yöresel Yemek Tarifi,

    Forum Alev

    OYMAAĞAÇ KEBABI (SAMSUN - VEZİRKÖPRÜ)

    Adını verdiği Oymaağaç köyünde yapılan "Oymaağaç kebabı" Mayıs-Kasım ayları arasında yapılarak hem sıcak hem soğuk olarak yenir. Oğlak etinden yapılan kebap Vezirköprü'nün en eski damak zevkinden biridir.Kebap özel yapılmış bacada Kebap odasında yaklaşık 3-4 saat'de büyük bir özenle çevrilerek pişirilir.Aynı anda 5 oğlağınçevrilerek pişirilmesi sonucu eriyen yağlar bir kapda toplanır. Kebap odasına gelen herkes tiridine banarak büyük bir zevke yer. Bu kebap asırlardır geleneksel bir yemek olarak yaşatılır.




    ALINTI




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Oymaağaç Kebabı, Samsun Vezirköprü Yöresine Ait Yöresel Yemek Tarifi,

    Reklam



    Samsun yörelerinde var olan duvar tandırlarında yapılan bir yemek türüdür . Yan ateşte bol bol kızaran bu yemeğin tadına bayılacaksınız.







+ Yorum Gönder
vezirköprü yemekleri,  vezirköprü meşhur yemekleri,  vezirkopru yemegi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi