Samsun Yöresi Peynir Ve Cevizli Mantısı, Yöresel Yemek Tarifleri,

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Samsun Yöresi Peynir Ve Cevizli Mantısı, Yöresel Yemek Tarifleri, ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kemal Bektaş
    Cezalı
    Reklam

    Samsun Yöresi Peynir Ve Cevizli Mantısı, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Samsun Yöresi Peynir Ve Cevizli Mantısı, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Forum Alev

    PEYNİRLİ VE CEVİZLİ MANTI (SAMSUN)




    Malzemesi:
    6 kişilik Gerekli malzeme:
    1 kg un
    Aldığı kadar su
    İç malzeme;
    500 gr kıyma
    2 adet kuru soğan
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 kase ufalanmış beyazpeynir
    1 kase çekilmiş ceviziçi,
    tuz



    Yapılışı:
    Unu aldığı kadar su ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp oklava ile 1-2 cm kalınlığında açın. Yufkayı 5 santimetrekarelik parçalara kesin.
    Kıymayı ince kıyılmış soğan ve tuz ile birlikte 1 çorba kaşığı yağda kavurun. Kare kestiğiniz hamurların içine kavrulmuş soğanlı etten bir miktar koyarak üçgen şeklinde kapatın. Kenarlarını bastırarak yapışmasını sağlayın.
    Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Hamurları 20 dakika kadar haşlayıp kevgirle sudan alın. Servis tabağına koyun. Kalan tereyağını biber salçası ile eritip kızdırın. Mantının üzerîne gezdirin. Üzerine ufalanmış peynir ve ceviziçi serperek servis yapın.






  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Samsun Yöresi Peynir Ve Cevizli Mantısı, Yöresel Yemek Tarifleri,

    Reklam



    Mantıyı bu şekilde ne duyuldu ne de yenildi. Tabi yöre halkı dışında oldukça kulağa ilginç gelen hamur işi yemek çeşitlerinden biridir.







+ Yorum Gönder
samsun yöresi biber salçası
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi