Karadeniz Pidesi Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Karadeniz Pidesi Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Karadeniz Pidesi Tarifi

    Reklam



    Karadeniz Pidesi Tarifi

    Forum Alev
    karadeniz pidesi nasıl yapılır kısaca tarifini paylaşabilirmisiniz



  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Karadeniz Pidesi Tarifi

    Reklam



    Resimli Karadeniz Pidesi Tarifi

    Karadeniz pidesi Tarifi.jpg
    Malzemeler:

    Hamuru için:

    1 paket kuru maya
    1 çay kaşığı şeker
    4 bardak su
    Aldığı kadar un
    Kuşbaşılı pide için:

    150 gram kuşbaşı dana eti
    1 adet domates
    1 adet sivri biber
    1 yemek kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    ¼ çay bardağı sıvı yağ
    Kıymalı pide için:

    150 gram dana kıyma
    2 adet soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    ½ çay bardağı sıvı yağ
    Üç peynirli pide için:
    2 yemek kaşığı çökelek
    100 gram beyaz peynir
    100 gram kaşar
    1 adet yumurta
    Üzeri için:

    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet yumurta
    Yapılışı:

    4 bardak su, 1 paket kuru maya ve 1 çay kaşığı şekere aldığı kadar un eklenerek yoğurulur. İstenen kıvama gelene kadar yoğurulan hamur mayalanması için dinlendirilir.
    Kıymalı pide için;

    2 adet soğan incecik kıyılır ve tereyağında kavurulur. 150 gram dana kıyma soğanlarla buluşturulup kavurulur.
    Kuşbaşılı pide için;

    1 sivri biber ve kabukları soyulan 1 domates incecik doğranır. 150 gram dana kuşbaşı et doğranan biber ve domatesle harmanlanır. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı yoğurt eklenir. Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz ile malzemeler yoğurulur.
    Peynirli pide için;

    100 gram beyaz peynir ezilir ve 2 yemek kaşığı çökelek ile karıştırılır. 100 gram kaşar rendelenir ve üzerine bir yumurta kırılarak peynirler harmanlanır. Mayalanan hamur üç bezeye bölünür. Un serpilip çevirilerek açılan hamurların üzerine kıymalı, kuşbaşılı ve peynirli iç koyulur. Pidelerin kenarları kapatılır ve unlanan tepsiye dizilir. Fırında pişerken kıymalı ve kuşbaşılı pidenizi üzerine yumurta kırılır. İyice pişen pideler fırından çıkartılıp kapatılan kenarlarına tereyağı sürülür.
    Karadeniz pidesi sunuma hazırdır.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi