Karadeniz Muhlama Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Karadeniz Muhlama Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi
    Reklam

    Karadeniz Muhlama Tarifi

    Reklam



    Karadeniz Muhlama Tarifi

    Forum Alev
    karadeniz muhlama nasıl yapılır kısaca tarifini anlatabilir misiniz



  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Karadeniz Muhlama Tarifi

    Reklam



    Resimli Karadeniz Muhlama Tarifi

    karadeniz-muhlama-tarifi.jpg

    Mazemeleri

    4 yemek kasigi misir unu
    2 yemek kasigi tereyağı
    Trabzon yoresine has minzi peyniri veya yarim yagli beyaz peynir
    1 tatli kasigi tuz
    1.5 su bardagi ilik su

    Hazırlanışı

    Once , 2 yemek kasigi tereyağıni celik bir tavada eritiyoruz. Ben yaparken annecigimin bu yaz bana aldigi teflon tavami kullaniyorum, ama Kuymak icin celik tava kullanmak daha iyi sonuc verebilir. Tereyağıini eritme isleminden sonra 4 yemek kasigi misir unumuzu ilave ediyoruz. Misir unu tereyağıni cekene kadar biraz kavuruyoruz. Daha sonra yaklasik 1.5 su bardagi ilik suyumuzu ve 1 tatli kasigi tuzumuzu ilave ediyoruz. Ilave edilen sicak suyun arkasindan 1-2 dakika karistiriyoruz. Karistirma islemi bittikten sonra ocagimizi yarim ates ile tam ates arasinda ayarlayip, icine son olarakta damak zevkimize gore peynirimizi ilave ediyoruz. Artik, Kuymagimizi yaklasik 20 dk kaynamasi icin ocagimizin ustunde birakabiliriz. Kuymak kaynadikca, hem daha fazla yogunlasacak, hem de tereyağı uste cikmaya baslayacaktir. 20 dk kaynama isleminin sonunda, Kuymak kahvalti masalarimizdaki yerini almaya hazirdir.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi