Anadolu Bulgur Pilavı |Resimli|

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Yöresel Yemekler Bölümünden Anadolu Bulgur Pilavı |Resimli| ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mustafaefendi
    Aktifleşmemiş Üye
    Reklam

    Anadolu Bulgur Pilavı |Resimli|

    Reklam



    Anadolu Bulgur Pilavı |Resimli|

    Forum Alev
    Anadolu Bulgur Pilavı

    Malzemeler

    Mutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem


    2 Su bardağı pilavlık bulgur
    3 Su bardağı su veya et suyu
    1 Adet soğan
    1 Adet domates
    1 Yemek kaşığı tereyağı
    1 Çay bardağı haşlanmış nohut
    1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1 Demet taze nane
    Tuz, biber


    Hazırlanışı
    • Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.
    • Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
    • 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin.
    • Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın.
    • Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
    • Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin.
    • Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
    • Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
    • NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.




  2. 2
    sayanor
    Üye

    --->: Anadolu Bulgur Pilavı |Resimli|

    Reklam



    ellerine sağlık kardeş dur anneme söyleyimde tarifine baksın:D







  3. 3
    mustafaefendi
    Aktifleşmemiş Üye
    Gerçketen parmaklarını yiyeceğini söyleyebilirim. Hatta ne parmağı kollarını....







  4. 4
    LoveNess
    Bayan Üye
    Güzel Görünüyor .
    Teşekkürler ;)


+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi